Marmara Belediyeler Birliği Yerel Yönetim Akademisi, TÜBİTAK ortaklığı ile birlikte 22 Ekim 2024 Salı günü 14.00 - 15.30 saatleri arasında ‘DUT 2024 Çağrısı ve Uluslararası Başvuru Süreci Bilgilendirme Webinarı’ düzenleyecektir.
Etkinlik kapsamında, TÜBİTAK Ufuk Avrupa Programı Ulusal İrtibat Noktası (Küme 5: İklim, Enerji Mobilite) Serhat Melik, DUT Ortaklığı 2024 Çağrısı ve uluslararası başvuru sürecine dair detaylı bilgi sunacak ve kentsel dönüşüm süreçlerine yönelik geliştirilen 15 Dakikalık Şehirler Geçiş Yolu (15mC) ve Döngüsel Kent Ekonomileri Geçiş Yolu (CUE) gibi yenilikçi yaklaşımları tanıtacaktır. TÜBİTAK Ufuk Avrupa Programı Ulusal İrtibat Noktası (Küme 5: İklim, Enerji Mobilite) Arzu İpek Yılmaz, Pozitif Enerji Bölgeleri Geçiş Yolu (PED) hakkında bilgiler vererek bu alanlardaki projelere yönelik fırsatları katılımcılara aktaracaktır. Ayrıca, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubundan Dr. Ceren Uzun, TÜBİTAK 1071 Programı kapsamında Ulusal Başvuru Sürecine (TÜBİTAK 1071 Programı) ilişkin bilgilendirme yapacak ve uluslararası işbirliği projeleri için sağlanan destek mekanizmalarını tanıtacaktır. Etkinlik sonunda, TÜBİTAK uzmanlarıyla Soru-Cevap oturumu gerçekleştirilecek, katılımcıların soruları yanıtlanacaktır.
DUT Ortaklığı Nedir?
Uzun adı ile Kentsel Geçişleri Sürdürülebilir Bir Geleceğe Yönlendirme Ortaklığı (Driving Urban Transitions to a Sustainable Future Partnership, kentsel zorlukların çözümüne yönelik çalışmaları bir üst seviyeye taşımaktadır. Bu kapsamda, araştırma, yenilikçilik ve kapasite geliştirme faaliyetleri ile yerel yönetimlerin, belediyelerin, hizmet ve altyapı sağlayıcılarının ve vatandaşların küresel stratejileri yerel düzeyde uygulamaya geçirmeleri sağlanmaktadır.
DUT Ortaklığı, kentsel dönüşüm süreçlerinin hayata geçirilmesi ve şehirlerde yaşam kalitesini artırarak sürdürülebilir bir geleceğe yönelik ihtiyaç duyulan kentsel dönüşümlerin hızlandırılması amacıyla gerekli becerilerin ve araçların geliştirilmesine odaklanmaktadır.
DUT 2024 Çağrısı Hakkında
- İlk aşama uluslararası proje başvuru başlangıç tarihi (ön-proje): 2 Eylül 2024
- İlk aşama uluslararası proje başvuru bitiş tarihi (ön-proje): 14 Kasım 2024 (13:00 CET)
- İkinci aşama uluslararası proje başvuru başlangıç tarihi: Şubat 2025
- İkinci aşama uluslararası proje başvuru bitiş tarihi: 24 Nisan 2025
Ufuk Avrupa Programı kapsamında oluşturulan DUT 2024 Çağrısı ile şehirlerin daha sürdürülebilir bir ekonomiye ve işlevselliğe geçişlerine yardımcı olmak için kentsel zorlukları ele alan çok ortaklı, uluslararası araştırma ve/veya yenilik projeleri desteklenecektir. Çağrı kapsamında desteklenecek projeler, uluslararası bir hakem kurulu tarafından değerlendirildikten sonra, ülkelerin ulusal fonlama kuruluşları tarafından finanse edilecektir. Stratejik kentsel araştırmadan, uygulamalı kentsel araştırmaya ya da kentsel yeniliklerin uygulamasına kadar çeşitli faaliyetleri destekleyecek çağrılar disiplinler arası çalışmalara açıktır. İlk aşama uluslararası proje başvuruları (ön-proje) 2 Eylül 2024 tarihi itibari ile alınmaya başlanmış olup 14 Kasım 2024 tarihinde (13:00 CET) sona erecektir.
Kimler Başvurabilir?
Bu çağrı kapsamında; Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları, Eğitim ve araştırma hastaneleri, Kamu kurum ve kuruluşları, Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar) TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenecektir.
Tarih/Oturumlar
Oturum Adı | Eğitmen | Tarih | Saat | Yer |
---|---|---|---|---|
DUT Ortaklığı 2024 Çağrısı ve Uluslararası Başvuru Süreci | Serhat Melik & Arzu İpek Yılmaz & Ceren Uzun | 22.10.2024 | 14:00 - 15:30 | Online |
İlgili Dökümanlar
DUT 2024 Çağrısı ve Uluslararası Başvuru Süreci Bilgilendirme Webinarı
22.10.2024 14:00